Σε ανακοίνωση προχώρησε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ – ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε σενάρια για υποβάθμιση του Βενιζελείου, διαψεύδοντάς τα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

1. Όπως είναι γνωστό, σήμερα τα δύο (2) Νοσοκομεία λειτουργούν υπό Ενιαίο Νομικό Καθεστώς. Αυτό σημαίνει ένα Νομικό Πρόσωπο με Κοινό Οργανισμό και Ενιαία Λογιστική Λειτουργία.

2. Η δυσκολία της Ενιαίας Λειτουργίας αποτελεί πρόκληση για όλους μας, αφού το όλο Εγχείρημα εφαρμόζεται στη χώρα μας για πρώτη φορά, παρά το γεγονός πως για πολλά χρόνια λειτουργεί αποτελεσματικά σε Νοσοκομεία της Ευρώπης και αλλού.

3. Έχουμε επιχειρήσει ήδη να καθιερώσουμε κάποιες Ενιαίες Λειτουργίες σε ό,τι αφορά: τους Ασθενείς, τα Κοινά Πρωτόκολλα, τα Φάρμακα, το Προσωπικό και τις κοινές Προμήθειες και αυτό χωρίς κατάργηση Ιατρικών Τμημάτων και Διευθύνσεων.

4. Ουδέποτε επιχειρήθηκε υποβάθμιση του Βενιζελείου Νοσοκομείου, ενός Ιδρύματος με ιστορία και προσφορά. Εν αντιθέσει μάλιστα, οι όποιες κινήσεις γίνονται έχουν στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών με εξορθολογισμό Ανθρώπινων και Οικονομικών Πόρων και με σεβασμό τόσο στις ανάγκες των ανθρώπων του τόπου μας όσο και στο σύνολο των εργαζομένων.

5. Η παρελθοντολογία δεν βοηθά στην πλήρωση των στόχων και δεν γίνεται να ενεργούμε μονίμως προληπτικά και με γνώμονα μόνο το φόβο και τα σενάρια καταστροφής.

Όλοι μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι, οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να πετύχουμε την καλύτερη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων με προτεραιότητα τον πολίτη που είμαστε όλοι ταγμένοι να υπηρετούμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook