Την επίθεση των κουκουλοφόρων στην \”Ελληνικός Χρυσός\” στις Σκουριές Χαλκιδικής κατέγραψαν καρέ – καρέ οι κάμερες ασφαλείας στο εργοστάσιο, ενώ το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο εν λόγω βίντεο, απεικονίζονται οι δράστες να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, με πυρσούς και βόμβες μολότοφ.

null

Αντιδράσεις για εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, η επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τείνει να πάρει πολιτικές διαστάσεις, μετά την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση από τους φύλακες των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα ένας από τους φύλακες των εγκαταστάσεων στις Σκουριές, στην κατάθεσή του, κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τρία πρόσωπα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ένας από αυτούς είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι \”είναι παρών σε κάθε διαδήλωση κατά της εταιρείας\”.

Στην αντεπίθεση ο 54χρονος που αφέθηκε ελεύθερος

Μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας μεταλλείων χρυσού, οι οποίοι τον υπέδειξαν ως υποκινητή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατέθεσε ο 54χρονος μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην πρωτοφανή επίθεση στο εργοτάξιο της \”Ελληνικός Χρυσός\”.

Σε δηλώσεις του, ο 54χρονος χαρακτήρισε \”στοχοποιημένη\” τη σύλληψή του, επειδή, όπως είπε, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συνήγορός του χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι η δικογραφία στηρίζεται στις καταθέσεις τριών υπαλλήλων σεκιούριτι, σύμφωνα με τις οποίες ο 54χρονος υποκίνησε τους δράστες, δημοσιοποιώντας την αντίθεσή του στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απαγγελία των σε βάρος του κατηγοριών.

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής Μαγδαληνή Γαλάταλη αποφάσισε να επιστρέψει στις αστυνομικές αρχές τη δικογραφία για να συνεχιστεί η προανάκριση.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook