Ανεξάρτητα από το στυλ του μακιγιάζ σου, αν χρησιμοποιείς έντονα χρώματα ή όχι κι άσχετα από τα γονίδια που κουβαλάς και έχουν καθορίσει το μέγεθος και το σχήμα τους, μπορείς να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται διπλάσια. Αυτά τα πέντε απλά επαγγελματικά τρικ σου χαρίζουν φωτεινό, υγιές και γοητευτικό βλέμμα και μπορείς να τα εφαρμόσεις ακόμη και στις πιο διακριτικές εμφανίσεις σου.

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσεις φρόντισε να έχεις προετοιμάσει κατάλληλα την \”κορνίζα\” του ματιού σου κάτι που σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον καλογραμμένα φρύδια και δεύτερον δέρμα απαλλαγμένο από μαύρους κύκλους και πρηξίματα.

Τα φρύδια: ανάδειξε το σχήμα τους καθαρίζοντας με το τσιμπιδάκι τις σκόρπιες τριχούλες στο σταθερό σημείο του βλεφάρου και τόνισε τα με το ειδικό μολύβι ή την ειδική σκιά.

Το δέρμα: ενυδάτωση και κονσίλερ είναι οι λέξεις κλειδιά. Επίσης, ο καλός ύπνος και ο περιορισμός των καταχρήσεων (βλ. καπνός και αλκοόλ) βοηθάνε πολύ.

Φρόντισε λοιπόν να ενυδατώνεις την περιοχή κάτω από τα μάτια με μια ειδική κρέμα, η οποία θα κρατήσει την επιδερμίδα σου ελαστική και απαλλαγμένη από ρυτίδες, χωρίς να τη βαραίνει.

Ως προς το κονσίλερ, διάλεξε ένα τόνο πιο ανοιχτό από αυτόν του δέρματος σου -ιδανικά με ελαφρά κιτρινωπή απόχρωση για να δείχνει πιο φυσικό- και άπλωσε το σε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια. Ακολούθησε παράλληλα το βαθούλωμα που σχηματίζεται ανάμεσα στο κόκκαλο και τις κάτω βλεφαρίδες και σβήσε το λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία.

Τα εργαλεία

Υπόλευκη ματ σκιά (από σπασμένο λευκό μέχρι πολύ ανοιχτό κίτρινο-μπεζ)
Πινελάκι για σκιά (πλακέ με μεσαία τρίχα)
Λευκό μολύβι ματιών
Μαύρο ή σκούρο καφέ μολύβι ματιών
Μαύρη ή σκούρα καφέ μάσκαρα
Πούδρα λάμψης (highlighter) ή υπόλευκη μεταλλική σκιά

womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook