Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλου του Ιατρικού Κόσμου, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, την οποία αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση

"• Απεργούμε και πάλι ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, που δεν δίνουν καμία πιθανότητα διεξόδου της χώρας από την κρίση.

• Η υποχρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομείων δημιουργεί δραματικές συνθήκες λειτουργίας τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στους χρήστες υπηρεσιών υγείας.

• Η κατάργηση επιδομάτων και αναλώσιμου υλικού σε όλους τους βαριά πάσχοντες δείχνει πώς μια απάνθρωπη και καθαρά λογιστική αντίληψη για την Υγεία μπορεί να οδηγήσει στον αφανισμό ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

• Η διαρκής μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών, σε συνδυασμό με απολύσεις και τη συρρίκνωση και το κλείσιμο νοσοκομείων, δημιουργούν πλέον πρόβλημα επιβίωσης για τους συναδέλφους που προσφέρουν στο ΕΣΥ.

• Η επιβολή άγριας φορολόγησης στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς τους οδηγεί σε διωγμό και τους νέους συναδέλφους στην ανεργία ή σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους με τους συνανθρώπους μας από όλες τις παραγωγικές τάξεις, για να αποτρέψουμε την αδιέξοδη πολιτική της τρόικας και των μνημονίων, η οποία μαθηματικά οδηγεί τη χώρα μας σε μια τεράστια και ανυπολόγιστη ανθρωπιστική κρίση.

Οι Δημόσιες δομές Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας."