Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου συντάσσεται με την απόφαση της Ε.Σ.Ε.Ε. για την κινητοποίηση της Τετάρτης 20/02/2013 .

Το Δ.Σ. αποφάσισε για την παρουσία και συμμετοχή των μελών του στις κινητοποιήσεις και παρακινεί τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να πράξουν το ίδιο στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

«Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο που στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό τη μέγγενη μιας πρωτοφανούς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα λιτότητας, όλες οι κοινωνικές ομάδες να επιδεικνύουν αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Ο κλάδος του εμπορίου βρίσκεται και αυτός σε μια εξαιρετικά δεινή θέση, έχοντας να αντιμετωπίσει την προσπάθεια ανοίγματος των καταστημάτων καθ’ όλες τις Κυριακές του χρόνου, κάτι που απειλεί άμεσα την οικονομική επιβίωση των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας συνδράμουν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που αφορά στο σύνολο της κοινωνίας είτε επιχειρηματίες είτε καταναλωτές.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο όπου θα κριθεί εν πολλοίς όχι μόνο το παρόν της, αλλά και το επίπεδο ζωής των επόμενων γενεών. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτές για να ξεπεράσουμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αδράνειες που μας ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν και να βρούμε τα κοινά βήματα που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε μαζί στην επόμενη περίοδο.

Ο κίνδυνος του κοινωνικού αυτοματισμού είναι πανταχού παρών και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια σε αυτόν. Η Κυβέρνηση οφείλει καταλάβει ότι για να ευοδωθεί το εγχείρημα της εξόδου από την κρίση πρέπει να έχει την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook