Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Λίγες νεφώσεις παροδικές αυξημένες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά τις πρωινές ώρες με γρήγορη, ωστόσο, βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένηση και το βράδυ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι έως 12 βαθμούς

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και βαθμιαία εξασθένηση . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια δυτικοί τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη 21/02 στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

Την Παρασκευή 22/02 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Μετά το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, 23/02 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Ιονίου και την ήπειρο. Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το επόμενο διήμερο (24/02-25/02), στα δυτικά και βόρεια περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα κεντρικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή μικρή άνοδο.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook