Έρευνα σε διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια στο Γαλάτσι πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την Τρίτη.

Το διαμέρισμα φέρεται, κατά πληροφορίες, να είχε νοικιάσει ένας από τους συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο διαμέρισμα βρέθηκαν 10 πλαστά δελτία ταυτότητας, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιήθηκε για την μίσθωση του διαμερίσματος, καθώς και μια γνήσια αστυνομική ταυτότητα. Επίσης, βρέθηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του διαμερίσματος.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών και χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών, μία κάρτα μνήμης, κλειδιά για άλλα σπίτια κι ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου.

Η αστυνομία ερεύνησε εξονυχιστικά το ισόγειο διαμέρισμα, αναζητώντας στοιχεία που θα συμβάλλουν στην έρευνα για την οργάνωση, καθώς και στον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων δραστών της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα, δόθηκαν από την αστυνομία στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες δύο νεαρών, 21 και 23 χρονών, εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και για απλή συνέργεια στη ληστεία τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκτιμά ότι αυτοί οι δύο νεαροί έλαβαν μέρος και στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Στο πλαίσιο των ερευνών για τη σύλληψή τους, η αστυνομία ερεύνησε τη Δευτέρα δύο κατοικίες στην Αθήνα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook