\”Μην περιμένετε μέσα σε λίγους μήνες να γίνουν όσα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια\”, δήλωσε το από την Λάρισα, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Κώστας Σκανδαλίδης.

Επίσης ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλα τα σημαντικά νομοσχέδια που θα στηρίξουν την αγροτική παραγωγή. Ενώ, μέχρι τότε, όπως ανέφερε, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πληρωμές προς τους δικαιούχους από διάφορα προγράμματα.

Ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος το Σαββατοκύριακο πραγμαοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στον επίσημο εορτασμό της 101ης επετείου του Κιλελέρ, μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ, με θέμα τις \”προοπτικές ανάπτυξης του γεωργικού τομέα στη χώρα μας\”.

Αν και απέφυγε να μπει σε λεπτομερείς ανακοινώσεις, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινώσει τον τρόπο αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από τις βροχοπτώσεις, διευκρινίζοντας ότι θα αποζημιωθούν 30.000 παραγωγοί από το πακέτο των 25 εκ. ευρώ.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν συνδέεται η επιστροφή του ΦΠΑ με την φετινή δήλωση ΟΣΔΕ, ενώ τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια η εξισωτική αποζημίωση να καταβληθεί πριν το Πάσχα αρκεί οι Περιφέρειες να στείλουν εγκαίρως τις αιτήσεις. Ιδιαίτερο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα αντιμετωπίζει η Κρήτη, όπου έχει τακτοποιηθεί μόλις το 30% των αιτήσεων.

Επίσης, ο κ. Σκανδαλίδης ενημέρωσε, ότι την Παρασκευή 1η Απριλίου υπεγράφη μεταξύ το υπουργείου του και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κοινή Υπουργική Απόφαση για την άδεια ανανέωσης γεωτρήσεων, μέσω της οποίας προβλέπεται μέχρι τα 100 χιλ. κυβικά νερού η ανανέωση να γίνεται μόνο με τεχνικό δελτίο.

Ακόμη, ο υπουργός επεσήμανε ότι μέσα στο 2011 θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες αποζημιώσεων και πληρωμών.

(Flashnews.gr με πληροφορίες απο paseges.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook