Δύο σκυλιά νεκρά… το ένα απαγχονισμένο και άλλο ένα σφαγμένο εντοπίστηκαν πριν από μερικές μέρες κοντά στο Πετροχώρι Αχαΐας. Το πρώτο ζώο το έπνιξε βοσκός, κάτοικος της περιοχής και τον είδε να το θανατώνει ένας συντοπίτης του.

Το χρονικό αυτών των εγκλημάτων έχει ως εξής:

Τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 2013 ένας κάτοικος του Πετροχωρίου Αχαΐας είδε έναν συντοπίτη του να σέρνει ένα σκυλί έχοντας περάσει στο λαιμό του ζώου συρμάτινη θηλιά. Στη συνέχεια τον είδε να το απαγχονίζει πάνω σ’ ένα δέντρο ελιάς σ’ ένα χωράφι  στον δρόμο από Ζαμπετέικα προς Πετροχώρι.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τον βοσκό να θανατώνει το ζώο, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τα ξημερώματα εκείνης της μέρας και κατήγγειλε ανώνυμα τι είδε. Εξήγησε δε στον αστυνομικό πού θα βρουν το πτώμα του ζώου, εντούτοις κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να διαπιστώσει τι συνέβη εκεί.

Ο αυτόπτης μάρτυρας – που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του – επειδή φοβάται ότι αν μιλήσει αυτό θα έχει αντίκτυπο στα δικά του ζώα επικοινώνησε μερικές μέρες αργότερα με μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων και με το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας «Τα Φιλαράκια».

Τους υπέδειξε, πού βρίσκεται το πτώμα του πρώτου ζώου, τους είπε το όνομα του δράστη και τους τόνισε πως σε απόσταση 300 μέτρων από το πνιγμένο σκυλί βρήκε ένα δεύτερο, που ήταν σφαγμένο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφία.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία διεξάγει έρευνες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook