Συνοικίες του Ηρακλείου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Μ. Βασιλάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα στην εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, αλλά και στα ζητήματα της καθημερινότητας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς πολίτες.

Η αξιοποίηση και η διαμόρφωση όλων των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων του Δήμου για την δημιουργία Πάρκων, Πλατειών, Παιδικών Χαρών, Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών, Σχολείων αλλά και Πνεύμονες Πρασίνου είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Πιο συγκεκριμένα :

Επισκέφτηκε το Ρέμα της Ερυθραίας από το κόμβο Μπεντεβή έως Φορτέτσα όπου σε μια έκταση 50 στρεμμάτων πρόκειται να υλοποιηθεί μια μεγάλη περιβαλλοντική παρέμβαση ο ¨Μεσογειακός Κήπος¨. Κατά την επίσκεψη επισημάνθηκαν τα πολεοδομικά μικροπροβλήματα που υπάρχουν και εδόθησαν από τον Δήμαρχο οι απαραίτητες κατευθύνσεις ώστε να λυθούν άμεσα και να προχωρήσει γρήγορα και απρόσκοπτα η μελέτη.

Επίσης ο Δήμαρχος βρέθηκε στην συμβολή των οδών Ιλίου και Δρακάκη που βρίσκονται στην περιοχή Φορτέτσα - Μεσαμπελιές όπου υπάρχει Κοινωφελής Χώρος 1000τ.μ., ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου και στον οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί ένας νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, που θα καλύψει της ανάγκες των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον νέο Κοινόχρηστο Χώρο 4 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Θερίσσου – Δειλινά – Καμίνια και στον οποίο θα δημιουργηθεί ένας νέος χώρος πρασίνου. Ο κ. Κουράκης συνομίλησε με τους ενοικιαστές του χώρου που τον διαβεβαίωσαν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν ελευθερώσει το χώρο ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

Μετά επισκεφτήκαν την περιοχή των Καμινίων όπου βρίσκεται σε αναθεώρηση το Σχέδιο Πόλης και έδωσε κατευθύνσεις για τον εντοπισμό Κοινόχρηστων Χώρων που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν και να δοθούν στους πολίτες, καθώς επίσης και για τις απαραίτητες διανοίξεις νέων δρόμων και ασφαλτοστρώσεις .

Τέλος επισκέφτηκε το χώρο του Ρέματος της Χρυσοπηγής όπου βρίσκεται σε εξέλιξή η μελέτη για την απότυπωση και σύνταξη πράξης αναλογισμού από τη Γέφυρα της Οδού Ιερωνυμάκη έως την Λ. Ικάρου, ώστε να αποδοθούν νέοι Κοινόχρηστοί Χώροι στους κατοίκους.

Τα ζητήματα της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης ήταν και είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.