Πρόσκληση για συνάντηση και διάλογο απηύθυνε το ΠΑΣΟΚ προς το Συντονιστικό Όργανο των έξι κινήσεων που βρίσκονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και είχαν πάρει μέρος σε εκδήλωση που είχε γίνει στο Γκάζι με θέμα την ανασύνταξη του χώρου.

Την πρόσκληση απηύθυναν ο υπεύθυνος για τον διάλογο με τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης.

Η συνάντηση προτείνεται να γίνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Οι έξι κινήσεις που συγκροτούν το Συντονιστικό Όργανο είναι: Κοινωνικός Σύνδεσμος, Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Π80, Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές.

Στο κείμενο της πρόσκλησης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς αποτελεί στρατηγικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι «η επιτυχής συνάντηση στο Γκάζι συνεχίζει να αποτελεί τον οδηγό μας για την ανασύσταση του χώρου, είτε με τη συγκρότηση του Forum για την Κεντροαριστερά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των κινήσεών σας, είτε με οποιοδήποτε άλλο προσφορότερο τρόπο συναποφασίσουμε».

Τονίζεται επίσης ότι «είναι αυτονόητο ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην άποψή του ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς προαπαιτούμενα και ηγεμονισμούς, με ειλικρίνεια, όπως απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες στη χώρα μας».

in.gr