Οικονομική ενίσχυση από τις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών στον ΕΛΓΑ, ύψους περίπου 56 εκ ευρώ εισέπραξαν την περίοδο από το 1994 έως το 2012, τρεις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ) ενώ η Πανελλήνια Συνομοσπονδία  Γεωργικών Συνεταιρισμών έλαβε και επιχορήγηση 1,2 εκ ευρώ για την δεκαπενταετία 1995-2010 από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα στοιχεία αυτά διαβίβασε στη Βουλή, ο Υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, τονίζοντας ότι «είναι σαφής η εντολή του πρωθυπουργού για έλεγχο των  τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων σε βάθος χρόνου, από το 1994 έως σήμερα για να μην υπάρχουν ερωτηματικά και σκιές στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Όπως παράλληλα αναφέρει «η βούληση της κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε ο κ. Σαμαράς, είναι η κατάργηση της παράλογης αυτής χρηματοδότησης εν μέσω οικονομικής κρίσης στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό και τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων».

Ο κ. Τσαυτάρης, υπογραμμίζει ότι μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, θα εξακριβωθεί που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα της ενίσχυσης των τριτοβάθμιων οργανώσεων που προέρχονται από ασφαλιστικές εισφορές και όπως προειδοποιεί όπου διαπιστώνεται ότι τα χρήματα δεν αξιοποιούνται σωστά οι υποθέσεις θα παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, στο ραντεβού που έχουν δώσει για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια στρέφεται το ενδιαφέρον των αγροτών, καθώς εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα, θα αποτιμήσουν τα αποτελέσματα του αγώνα τους και θα αποφασίσουν για περαιτέρω κινήσεις τους.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook