Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, παραμένοντας στο μπλόκο της Εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια.

Με σχετική τους ανακοίνωση οι αγρότες \”χαιρετίζουν τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιζόμενους αγρότες σε όλα τα μπλόκα της Ελλάδας, τους απεργούς εργάτες, που σήμερα σήκωσαν το ανάστημα τους και βροντοφώναξαν το σύνθημα ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΒΕ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ!\”

Παράλληλα δηλώνουν πως \”παραμένουμε στο μπλόκο και καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού, όλους τους μαζικούς φορείς να πυκνώσουν τον αγώνα μας και να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.\”

Μετά το συλλαλητήριο οι αγρότες πραγματοποίησαν λαϊκό γλέντι στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση για τον αγώνα των αγροτών εξέδωσε το 15μελές του Γενικού Λυκείου Βάμου και το 5μελές της Α2 τάξης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

\”Μαθητικός ξεσηκωμός!!! Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Ένας για όλους και όλοι για έναν!!!

Η Eνωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων διοργανώνει κινητοποίηση στον κόμβο προς Μεγάλα Χωράφια ενάντια στη  φορολογία που τσακίζει τους αγρότες, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, το ακριβό ρεύμα και πετρέλαιο. Στόχος της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων είναι να μην μπορεί ο μικρός αγρότης πλέον να παράγει και να συγκεντρωθεί η γη σε όλο και λιγότερα χέρια.

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι χωρίς προηγούμενο και δεν αφήνει κανέναn απ’ έξω. Τα περισσότερα σχολεία όπως και τα σπίτια μας δεν έχουν πετρέλαιο ,οι γονείς μας χάνουν ολοένα και περισσότερα από μισθούς και συντάξεις. Ακόμα και το ποσό των 511 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 φαίνεται πολύ στην κυβέρνηση και την ΕΕ που θέλει να το καταργήσει, να το πάει πιο κάτω. Η παιδεία και η υγεία είναι πλέον για τα παιδιά των εργαζόμενων πολυτέλειες. Απέναντι στους γονείς μας στέλνουν τα ΜΑΤ για να μας πουν να κάτσουμε ήσυχοι. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!

Στο μπλόκο  στα Μεγάλα Χωράφια  βρίσκονται οι γονείς μας που διεκδικούν τα αυτονόητα. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και απαιτούμε να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματά τους. Θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια και στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη.

•Δεν θα αφήσουμε να ξεκληριστούν οι γονείς μας από την γή τους.

•Δεν θα γίνουμε η γενιά που θα ζήσει με 500 e.

•Δεν θα περάσει η κατάργηση του κατώτατου μισθού στην χώρα μας!

•Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.

•Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.

•Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

•Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.

•Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

•Δωρεάν μετακινήσεις\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook