Ότι δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο διαβεβαίωσε, σήμερα, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, κ. Όλι Ρεν, κ. Σάιμον Ο ' Κόνορ.

Ο κ. Κόνορ ακόμη, υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους περιγράφονται ξεκάθαρα στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Αναφορικά με τη μείωση του εργατικού δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 έως το 2015 - σε σχέση με τα επίπεδα του 2010 - ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013, από τους οποίους 12.500 το πρώτο εξάμηνο, εφέτος.

Ο ίδιος, παράλληλα, υπενθύμισε την αναφορά που υπάρχει στο Μνημόνιο σύμφωνα με την οποία, στο σχέδιο κινητικότητας της κυβέρνησης το μετακινούμενο προσωπικό μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων), ενώ βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, κάτι που θα βοηθήσει την μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας, προς τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν , το Eurogroup καθόρισε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου είναι η ολοκλήρωση των σχεδίων στελέχωσης για τα κύρια υπουργεία και ότι αυτά τα σχέδια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εντοπιστούν περιττές θέσεις και υπάλληλοι και σε αυτή τη βάση θα καθοριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Η συμμόρφωση με αυτό το προαπαιτούμενο θα εκτιμηθεί κατά την επόμενη αξιολόγηση της Τρόικας, η οποία αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, κατέληξε ο Σάιμον Ο΄Κόνορ.

protothema.gr