Τη στάση που θα κρατήσουν καθορίζουν στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες σε σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 «μπλόκα» της χώρας στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από 30 ημέρες στο δρόμο οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στα «μπλόκα» τους, ενώ ενεργή ήταν και η συμμετοχή τους στην απεργία της Τετάρτης.

Τον ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας στη Λάρισα, απέκλεισαν εκατοντάδες αγρότες αλλά και εργαζόμενοι άλλων επαγγελματικών κλάδων. Ο αποκλεισμός διήρκεσε περίπου δύο ώρες, από τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Περίπου στις 3 το μεσημέρι έληξε η κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών που είχαν πραγματοποιήσει εκατοντάδες αγρότες, στο 103 χλμ. της οδού, στο ύψος του Βέλου Κορινθίας.

Το μεσημέρι, αγρότες της Κορινθίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Ζευγολατιού και για περίπου 40 λεπτά, οι διερχόμενοι οδηγοί δεν πλήρωναν το αντίτιμο διέλευσης.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες επέστρεψαν από την Καλαμάτα στο μπλόκο στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, με παραταγμένα τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου, αν και είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα αποχωρήσουν από το «μπλόκο» και θα ακολουθήσουν άλλη μορφή κινητοποιήσεων.

 

in.gr