«Δεν αντέχω στη σκέψη ότι μπορεί να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν μπορεί να βρει κρεβάτι εντατικής» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το βράδυ της Τετάρτης.

Με αυτή τη δραματική αποστροφή ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα για τον χώρο της υγείας την αντιμετώπισης του προβλήματος με την έλλειψη κλινών στις εντατικές μονάδες θεραπείας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επίσης στις προτεραιότητες έβαλε και τη στελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών του Αιγαίου.

Όσον αφορά τις μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας (όπως πχ την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων), ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.

«Ο πρωθυπουργός επέμεινε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που εντάσσεται στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε: «Προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες μας, ήδη θέτουμε σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για εκείνους οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι τώρα.  Στα επόμενα δύο χρόνια διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας θα επωφεληθούν από αυτή την επιλογή μας».

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μετείχαν εκτός του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς, η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου και ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook