Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης. Οι Λασιθιώτες παραμένουν επί της οδού Σμύρνης στο Ηράκλειο διαμαρτυρόμενοι για το θέμα των Νοσοκομείων, το ΤΕΙ και γενικότερα την αποψίλωση των υπηρεσιών του νομού.

Τη νύχτα στην κατάληψη παρέμεινε ομάδα περιφρούρησης αποτελούμενη από 30 άτομα, ενώ έχει αναχωρήσει από την Ιεράπετρα λεωφορείο με πολίτες, οι οποίοι φτάνουν στο Ηράκλειο για να ενισχύσουν την κατάληψη. 

Ο Δ/της της 7ης ΥΠΕ Αντώνης Γρηγοράκης προσπαθεί να καθησυχάσει τους συγκεντρωμένους, τονίζοντας πως σε επίπεδο νοσοκομείων το μόνο που έγινε ήταν η ενοποίηση των διοικήσεων σε έναν φορέα και δεν πρόκειται να κλείσει νοσηλευτικό ίδρυμα. 


Την ίδια ώρα οι επιτροπές αγώνα νομού Λασιθίου μεταξύ άλλων αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

\”Η κατάληψη συνεχίζεται και καλούμε το λαό του Λασιθίου και του Ηρακλείου, τους φορείς και των δύο νομών να στηρίξουν και ενισχύσουν τον κοινό μας αγώνα για υγεία, παιδεία, κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την ενίσχυση των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επαρκώς, με διοικητική αυτοτέλεια για κάθε Νοσοκομείο. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας!

Την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ με διατήρηση των τίτλων σπουδών και εξασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Το σταμάτημα της αποψίλωσης των υπηρεσιών και επαναφορά όσων καταργήθηκαν ώστε να μην μετακινείται και να ταλαιπωρείται ο Πολίτης.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook