Υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή - μαμούθ συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου εντόπισαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στο Άσυλο Ανιάτων!

Σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών που αποκαλύπτει το leaks.gr, η ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και τους δικαιούχους κληρονόμους, οφείλεται σε περιέργως χαμηλά και μη δηλωθέντα μισθώματα 30 και πλέον ετών για το ακίνητο επί της οδού Αθηνάς 60, καθώς το ίδρυμα παραχωρούσε σε ιδιώτες προς ενοικίαση κτίριο σε περιοχή - φιλέτο αλλά σε τιμή για κοτέτσι.

To Άσυλο φαίνεται να. αγνόησε έξι κληρονόμους, την Υπηρεσία Εθνικών Κληροδοτημάτων και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής καθώς δεν προέβη σε εκτέλεση των διατάξεων της διαθήκης του ευεργέτη Νικολάου Σπέντζα, εκκαθάριση της κληρονομίας και υποβολή λογοδοσίας στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Παράλληλα κατηγορείται ότι δεν αναπροσάρμοσε το μίσθωμα για το επίμαχο ακίνητο, στο οποίο στεγαζόταν επί χρόνια σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας. Ένα μίσθωμα που έπρεπε να λαμβάνει κατά το ήμισυ, καθώς το υπόλοιπο 50%, κατά την επιθυμία του κληροδότη, περιερχόταν σε έξι συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία όμως πέθαναν «στη ψάθα», αφού φαίνεται να μην έλαβαν ούτε ένα ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ