Η νομαρχιακή επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην κατάληψη της ΔΥΠΕ Κρήτης.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Συμπολίτισσες και συμπολίτες, το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, η κατάργηση σχολών των ΤΕΙ, στο Λασίθι, η απομάκρυνση υπηρεσιών, έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών, αλλά και να ηχήσουν, ως καμπανάκι συναγερμού, για όλους μας!

Ήδη και στο Ηράκλειο υπάρχουν δείγματα συγχώνευσης τμημάτων των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, πράγμα που θα επιφέρει χειροτέρευση της παροχής υπηρεσιών υγείας, σε εποχές κρίσης, ενώ το σχέδιο Αθηνά, έρχεται να επισφραγίσει την απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ευθύνες των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, παραγόντων, τοποτηρητών, δημάρχων, περιφερειαρχών, διορισμένων και αιρετών, είναι τεράστιες, για τα εγκλήματα που συντελούνται. Διαμόρφωσαν, υπηρέτησαν, υπηρετούν και εκπροσωπούν το πελατειακό κράτος στο Ηράκλειο και στην Κρήτη και προσπαθούν τώρα με υπεκφυγές, ανέξοδους λεονταρισμούς, κορώνες και κροκοδείλια δάκρυα να φανούν αμέτοχοι. Όμως είναι συνένοχοι!

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, η κυβερνητική τρόικα εφαρμόζει τα σχέδιά της, αφήνοντας τη διαπλοκή και τα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας ανέπαφα. Όλα τα βάρη αφορούν στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, στους μικροεπαγγελματίες, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στους θεσμούς κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, το Λασίθι μας δίνει ένα παράδειγμα ενωτικού αγώνα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μας δίνει ένα παράδειγμα αυτοοργάνωσης, δράσης, κοινωνικής ενεργοποίησης και άμεσης δημοκρατίας. Το Λασίθι μας δείχνει το δρόμο!

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού Ηρακλείου, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους και καλούμε όλους τους πολίτες να κάνουν το ίδιο, με ενότητα, σθένος και αγωνιστική διάθεση, για να μην αφήσουμε να περάσει από πάνω μας ο οδοστρωτήρας της τρόικας και των μνημονίων, για μια κοινωνία της αλληλεγγύης!

Καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό να συμπαρασταθεί και να περιφρουρήσει την κατάληψη της Δ.Υ.ΠΕ Κρήτης (οδός Σμύρνης 26), να παλέψει για την αποτροπή της κοινωνικής αφαίμαξης, για να μείνουμε όλοι ΟΡΘΙΟΙ στην κρίση!

Ο αγώνας του λαού στο Λασίθι, είναι ο αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook