Με το σύνθημα «επιστροφή του Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας», «Οι Φίλοι του Νικολά Σαρκοζί» ενώνουν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της Γαλλίας για να προσελκύσουν όλο και περισσότερους  νοσταλγούς της εποχής του πρώην προέδρου.

Η «Ενωση Φίλων του Νικολά Σαρκοζί» πραγματοποίησε την πρώτη συγκέντρωση στο Παρίσι.  Ο πρόεδρος της ένωσης και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας , Μπρις Ορτεφέ, η Ινγκριντ Μπετανκούρ , η πιο διάσημη όμηρος στον κόσμο, όπως και η Μπερναντέρ Σιράκ , σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, όχι μόνο παραβρέθηκαν στην συνάντηση αλλά, ανεβαίνοντας στο βήμα, έπλεξαν το εγκώμιο του πρώην Γάλλου προέδρου.

Η  «Ενωση Φίλων του Σαρκοζί» συστάθηκε μετά το αδιέξοδο στην γαλλική Δεξιά από τις εσωκομματικές εκλογές στις οποίες ναι μεν ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ , γ.γ του Κόμματος, αναδείχθηκε νικητής ωστόσο, ο αντίπαλός του, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, δεν αναγνώρισε την νίκη του Κοπέ με αποτέλεσμα, το κόμμα να παραμένει «ακέφαλο» έως τον Σεπτέμβριο που θα διεξαχθούν εκ νέου εσωκομματικές εκλογές.

Πάντως, όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ, πληθαίνουν οι «φωνές» για επιστροφή του Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας αλλά και για  υποψηφιότητά του στην επόμενη προεδρική αναμέτρηση. Το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των Γάλλων πολιτών, ενισχύει το ενδεχόμενο επιστροφής στην γαλλική πολιτική σκηνή του «κυρίου μπλινγκ – μπλινγκ».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook