Οι αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολλές. Η σημαντικότερη όμως απ’ αυτές είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά! Η ανθρώπινη συμπεριφορά επηρεάζεται καθοριστικά από την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Περισσότερα από τα μισά οδικά ατυχήματα, οφείλονται στο αλκοόλ. Πολλά από αυτά, αφορούν τους νέους, οι οποίοι λόγω ηλικίας «βράζει το αίμα τους» και είναι πιο ριψοκίνδυνοι, πιο άπειροι οδηγοί και πιο επιθετικοί πότες ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα!

Με σκοπό την αντιμετώπιση αυτής της μόνιμης πληγής, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου από 14:00 έως τις 23:00 το βράδυ, στο κέντρο της πόλης (μπροστά στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, πλατεία Λιονταριών) οργανώνεται Εθελοντική δράση όχι μόνο για έγκυρη πληροφόρηση και διάθεση ενημερωτικού υλικού, αλλά θα υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να χρησιμοποιήσει τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης!

Τα ειδικά αυτά γυαλιά είναι σοβαρά εργαλεία στην υπηρεσία της πρόληψης, αφού μας επιτρέπουν ενώ είμαστε νηφάλιοι να αισθανθούμε πως νοιώθει κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ, και γι αυτό χρησιμοποιούνται συχνά στο εξωτερικό για εκπαίδευση σε Σχολεία, Πανεπιστήμια, Τροχαία και Εταιρίες που απασχολούν πολλούς εργαζόμενους.

Όσοι τα φορέσουν και πάρουν μέρος στην μικρή διαδρομή – δοκιμασία, θα αποκτήσουν εμπειρία εκ του ασφαλούς, στο πως το αλκοόλ επηρεάζει την ισορροπία μας, την όραση, τον χρόνο αντίδρασης, την κρίση και την αντίληψή μας!

Στην παραπάνω διοργάνωση οι Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου έχουμε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Γραφείου Europe Direct Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της Τροχαίας και την συμμετοχή του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, της κίνησης ενεργών πολιτών \”Minoistas\” και του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook