«Σήμερα δίνουμε μια άλλη μάχη σαν εκείνη που δώσαμε ενωμένοι οι πανέλληνες στο Μπιζάνι» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τα Ιωάννινα, όπου εορτάζεται σήμερα η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης.

Όπως είπε, «αυτή η κρίση μας πεισμώνει, αν την ξεπεράσουμε όλοι θα υποκλιθούν, ιδιαίτερα αυτοί που αμφιβάλουν για την Ελλάδα.»

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι «δεν ήταν τότε μόνο οι γερμανοί σύμβουλοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αλλά και τα συμφέροντα άλλων πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης που ήθελαν τεμαχισμένη την Οθωμανική Αυτοκρατορία για να είναι αυτοί οι κύριοι καρπωτές της, λέγοντας ότι εμείς τους χαλάσαμε τη σούπα.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε δε, ότι οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι ισχυρό χαρτί για τη δημοκρατία, διαφορετικά, πρόσθεσε, «τότε υποτάσσεσαι στη μοίρα σου». Ο κ. Παπούλιας είπε πως έχει αναφέρει στους υπουργούς Οικονομικών ότι είναι καλή η πρόοδος και η ανάπτυξη αλλά όταν είναι διαλυμένες οι ένοπλες δυνάμεις τότε γινόμαστε βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων και άλλων.

Νωρίτερα, κάποια Λύκεια προσανατολίζονταν στο να μη συμμετάσχουν στην παρέλαση λόγω της παρουσίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

 

skai.gr