Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται, μεταξύ των οποίων είναι και το «Ελευθέριος Βενιζέλος», εξέδωσε η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief AG.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές, η Hochtief, σε συνεργασία με την Deutsche Bank AG ζητεί με την πρόσκλησή της ενδεικτικές προσφορές έως το τέλος Μαρτίου.

Ο αγοραστής θα αποκτήσει συμμετοχές σε έξι αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων της Αθήνας, του Αμβούργου του Σίδνεϊ και της Βουδαπέστης.

Σημειώνεται πως η γερμανική εταιρεία το 2012 ανέβαλε την πώληση της μονάδας διαχείρισης των αεροδρομίων για δεύτερη φορά λόγω των χαμηλών προσφορών που έλαβε.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank δεν σχολίασε το δημοσίευμα του Bloomberg, όπως και ο εκπρόσωπος της Hochtief, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι γνωρίζει τις «εικασίες» που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σημειώνεται ότι η Hochtief ελέγχει το 40% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (η HOCHTIEF AirPort GmbH ελέγχει 8.000.004 μετοχές ή το 26,66668% του μετοχικού κεφαλαίου και η HOCHTIEF AirPort Capital κατέχει 4.000.002 μετοχές ή το 13,33334% του μετοχικού κεφαλαίου).

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 30%, το Ελληνικό Δημόσιο το 25% και η οικογένεια Κοπελούζου το υπόλοιπο 5%.in.gr