Οι δεσμοφύλακες οι οποίοι που επιτηρούσαν τον «κρατούμενο Χ», έναν Αυστραλό-Ισραηλινό ο οποίος εργαζόταν για τη Μοσάντ και αυτοκτόνησε το 2011, ενώ βρισκόταν φυλακισμένος στο Ισραήλ, δεν παρατήρησαν την αυτοκτονία του παρά μόνον μετά μία ώρα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Γεντιότ Αχαρόνοτ.

Μολονότι το κελί του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας κοντά στο Τελ Αβίβ ήταν εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης, οι φρουροί δεν είδαν τον Μπεν Ζίγκιερ, ο οποίος σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ήταν πράκτορας της Μοσάντ, να κρέμεται από ένα σεντόνι του κρεβατιού του μέσα στο λουτρό του κελιού.

«Για κάποιον άγνωστο λόγο, κανένας από τους δεσμοφύλακες δεν τον είδε να το κάνει», αναφέρεται στο κείμενο του άρθρου.

Η εφημερίδα επισημαίνει πως υπήρχε μεν μία κάμερα για να καλύπτει τον χώρο του λουτρού, αλλά μόνον το κεφάλι του έως το ύψος του λαιμού, προς σεβασμό των ιδιαίτερων ιδιωτικών στιγμών του.

«Είναι μόνον μετά μία ώρα που οι φρουροί παρατήρησαν πως ο κρατούμενος δεν φαινόταν πουθενά μέσα στις ζώνες που καλύπτονταν από τις τέσσερις κάμερες. Τότε έσπευσαν αμέσως στο κελί και ανακάλυψαν το άψυχο κορμί του να κρέμεται από το ντους», προσθέτει η Γεντιότ Αχαρόνοτ.

«Ήταν απασχολημένοι αλλού», αποκαλύπτει στην εφημερίδα στέλεχος της διοίκησης του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ο 34χρονος Αυστραλός-Ισραηλινός δικηγόρος Μπεν Ζίγκιερ, που είχε στρατολογηθεί από τη Μοσάντ, είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2010 διότι είχε διοχετεύσει πληροφορίες για τις ισραηλινές επιχειρησιακές αποστολές στις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ο Ζίγκιερ ήταν γνωστός ως «κρατούμενος Χ», μέχρι που στις αρχές Φεβρουαρίου, το ABC αποκάλυψε το όνομά του.


newsbeast.gr