Κρίσιμη συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, είχε σήμερα Τρίτη  το πρωί στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν, αποφασίστηκε να προχωρήσει η διακήρυξη για την ολοκλήρωση του Ποδηλατοδρομίου Χανίων «Κατασκευή Εξωτερικής Περίφραξης στο Ποδηλατοδρόμιο του Δήμου Ακρωτηρίου Χανίων και Συμπληρωματικές Εργασίες Βελτίωσης Πίστας». Στο προσεχές διάστημα μάλιστα θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Δήμου Χανίων, προκειμένου ο Δήμος να αναλάβει τη λειτουργία και την ολοκλήρωση ορισμένων έργων απαραίτητων για τη λειτουργία του Ποδηλατοδρομίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι πρόκειται για το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο στην Περιφέρεια, έπειτα από το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο που βρίσκεται στην Αθήνα, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και αθλητές που προετοιμάζονται για σημαντικά αθλητικά γεγονότα, λόγω και των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά.

Στη συνάντηση εξετάστηκε επίσης και το θέμα του Κλειστού Κολυμβητηρίου και των προβλημάτων, που έχουν προκύψει αναφορικά με τη λειτουργία του. Ακολούθως, αποφασίστηκε ο Δήμος Χανίων να αναλάβει τα έργα πρόσβασης καθώς και την επίλυση τοπικών διαδικαστικών ζητημάτων. Μετά την επίλυση των ζητημάτων αυτών, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού στα Χανιά, στην οποία θα παρευρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς, εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών υποδομών του Δήμου Χανίων αλλά και όλου του Νομού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook