Ανοικτό ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ αφήνει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, τονίζοντας ότι αν είναι προς το συµφέρον του ∆ηµοσίου να πωληθεί το 34% αυτό θα γίνει.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στα «Νέα», «τις αποφάσεις µας θα τις πάρουµε µε µόνο κριτήριο τη χρησιµότητα της όποιας ιδιοκτησίας του ∆ηµοσίου για το κοινό συµφέρον».

Όπως λέει, «αν είναι συµφέρον της πολιτικής ηγεσίας να πουλήσει το 34% του οργανισµού, τότε θα το κάνουµε. Με τον υπουργό Οικονοµικών έχουµε συµφωνήσει ότι αν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προσφέρει ο ΟΠΑΠ στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονοµία, τότε πρέπει να τους αξιοποιήσουµε. Και για την ώρα µοιάζει να υπάρχουν», σημειώνει.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των καθυστερήσεων στην έγκριση του νέου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, αναμένονται άμεσα αποφάσεις για το μέλλον του ΟΠΑΠ.

Το νομοσχέδιο δεν έγινε δεκτό από την Κομισιόν με τη διαδικασία του κατ\’ επείγοντος για έγκριση σε ένα μήνα και ακολουθεί τη συνήθη διαδικασία έγκρισης νέου νόμου, δηλαδή της διαβούλευσης των τριών μηνών.

Από τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και ειδικότερα από τις νέες άδειες, η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα 700 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε ό,τι αφορά το αν το ∆ηµόσιο πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο σε κρατικούς οργανισµούς που θα ενταχθούν στο πρόγραµµα αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Γερουλάνος σημειώνει ότι «το ζητούµενο λοιπόν είναι αν οφείλουµε να διατηρήσουµε κάποια πακέτα µετοχών που θα µας δίνουν την ευκαιρία να παρεµβαίνουµε για να εξασφαλίσουµε την ποιότητα υπηρεσιών που πρέπει να έχει ο Έλληνας πολίτης στις σωστές τιµές».

«Πιστεύω», αναφέρει, «ότι ο έλεγχος είναι απαραίτητος εφόσον αυτοί οι οργανισµοί υπηρετούν εθνικούς στόχους και λειτουργούν ανταγωνιστικά και όχι µέσα σε κρατικά µονοπώλια».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook