Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον Όσκαρ Πιστόριους, καθώς το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής επιμένει ότι πυροβόλησε τη σύντροφό του, σε αυτοάμυνα, θεωρώντας πως είχε μπει ληστής στο σπίτι και πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τη Ρέεβα Στέενκαμπ.

Η πολιτική αγωγή πάλι υποστηρίζει ότι αν αφεθεί ελεύθερος, υπάρχει ο κίνδυνος να δραπετεύσει και έτσι το δικαστήριο θα πρέπει να αρνηθεί το αίτημά του για εγγύηση.

Εν τω μεταξύ, μέτα την αποκάλυψη ότι ο αστυνομικός που είχε τεθεί επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας της Στέενκαμπ, Χίλτον Μπόθα, βαρύνεται με επτά κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας σε παλιότερο αιματηρό περιστατικό, την έρευνα αναλαμβάνει ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νοτίου Αφρικής.

Οι κατηγορίες για τον Μπόθα είχαν αποσυρθεί προσωρινά αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ενημερώθηκε την Τετάρτη ότι οι κατηγορίες επαναφέρθηκαν και ο αστυνομικός θα σταθεί στο εδώλιο τον Μάιο.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Μπάρι Ρου, ζήτησε υποβάθμιση της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις για τον Χίλτον Μπόθα υπονομεύει τις καταγγελίες της εισαγγελίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, ο Ρου υποστήριξε πως  τα στοιχεία είναι «φτωχά» για να στηρίξουν την κατηγορία για φόνο εκ προ μελέτης και προσπάθησε επίσης να πείσει το δικαστήριο ότι ο πελάτης του πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook