Η πλειοψηφία των καθολικών Αμερικανών θα έβλεπαν ως καλή επιλογή ο νέος πάπας να προέρχεται από τη Νότια Αμερική, την Ασία ή την Αφρική, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ερευνητικού Κέντρου Pew. To 60% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως αυτό είναι μια καλή ιδέα, 20% δηλώνουν αδιάφοροι και 14% το θεωρούν κακή ιδέα.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε σε απαντήσεις 1,.504 Αμερικανών όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων, από τους οποίους οι 304 καθολικοί. Η έρευνα έγινε από τις 13 ως τις 18 Φεβρουαρίου, μετά την ανακοίνωση του πάπα ότι θα παραιτηθεί. Το 51% αυτών πιστεύουν πως ο διάδοχός του θα πρέπει \”να διατηρήσει τις παραδοσιακές θέσεις της Εκκλησίας\”, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν το αντίθετο, ότι δηλαδή ο επόμενος πάπας πρέπει να δώσει μια νέα διάσταση στους καθολικούς θεσμούς, το 15% πιστεύει ότι θα πρέπει να είναι πιο αυστηρός στο θέμα των σεξουαλικών σκανδάλων και το 9% ότι θα πρέπει να είναι πιο ανοικτός στους γάμους ομοφυλόφιλων.

Μόνο το 1% θα ήθελε να αμβλύνει τις θέσεις της καθολικής εκκλησίας στο θέμα των αμβλώσεων. Περίπου ένας στους τέσσερις Αμερικανούς είναι καθολικός. Στις ΗΠΑ ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών στις αναπτυγμένες χώρες.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook