Την περασμένη Τρίτη 29 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος συναντήθηκε με τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δ. Ρεθύμνης που ασχολούνται με τον πολιτισμό και τον τουρισμό και συγκεκριμένα την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΡ κ. Πέπη Μπιρλιράκη και τους κ.κ. Χαρκιανάκη Στέλιο, Αποστολάκη Αναστασία και Γαλεράκη Εύα.

Η συνάντηση ξεκίνησε από το Χάνι του Παττακού οπού ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να γνωρίσει το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου που στεγάζονται εκεί (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Ρεθύμνης, Γραφείο Πολιτισμού, Γραφείο Τουρισμού και το Γραφείο Προγραμματικής Σύμβασης Παλιάς Πόλης).

Στην συνέχεια της συνάντησης και παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας της Μητρόπολης με το Δήμο σε θέματα Πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού.

Συζητήθηκε ωστόσο με λεπτομέρεια η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου στο πλαίσιο της Μεγάλης Σαρακοστής, αφιερωμένη στον ψάλτη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το θάνατό του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ναό των 4ων Μαρτύρων υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου και του Δήμου Ρεθύμνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Αντώνη Μιχελιουδάκη, πρωτοψάλτη και διευθυντή της χορωδίας «Παύλος Βλαστός» και με αφήγηση κειμένων από τους κ. Εύα Περπυράκη και Θ. Ρηγινιώτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook