Μέχρι τις 29 Μαρτίου παρατείνονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά και την έγκριση κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Εν τω μεταξύ. άγνοια δήλωσαν για την ύπαρξη της λίστας Λαγκαρντ οι 34 συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι κατέθεσαν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας πως ουδέποτε τους δόθηκε για φύλαξη από τον πρώην υπουργό το επίμαχο CD.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου 2012, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε υποστηρίξει ότι «το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι».

Αλλά και ο νομικός σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα ανέφερε στην προκαταρκτική ότι τού είπε πως πρέπει να αποκαλύψει το πρόσωπο που έδωσε το CD (μιλώντας για τον συνεργάτη του) «γιατί με αυτό τον τρόπο μας στοχοποιείς όλους».

Στην προκαταρκτική κατέθεσε την Πέμπτη και ο Χρήστος Αθανασίου, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος συμμετείχε στην επιχειρησιακή μονάδα του υπουργείου για τον έλεγχο του μεγάλου πλούτου.

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να είπε ότι είχε στείλει αναφορές στους πρώην υφυπουργούς Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου για την ύπαρξη της λίστας Λαγκαρντ, αλλά οι αναφορές του δεν ελήφθησαν υπόψιν.

Ως απάντηση, ο Φίλιππος Σαχινίδης έφερε στη Βουλή το σχετικό έγγραφο του κυρίου Αθανασίου, στο οποίο υπήρχε απλώς αναφορά στις τότε φήμες για λίστα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook