Συντονισμένη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η πρόθεση της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη να ορίσει στα 10 στρέμματα το εμβαδόν των αγροτεμαχίων που βρίσκονται σε περιοχές Natura, εντός των οποίων επιτρέπεται η οικοδομική δραστηριότητα, καταβάλλει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγµατοποιείται σήµερα, Τρίτη, συνάντηση της υπουργού µε τη γενική γραµµατέα παρά τω πρωθυπουργώ Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία και έχει δεχτεί το τελεσίγραφο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει», όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα, η γενική γραµµατέας παρά τω πρωθυπουργώ φέρεται να ζήτησε από την υπουργό Περιβάλλοντος να «ρίξει νερό στο κρασί της» και να µην προκαλέσει µε την επιµονή της πολιτικό πρόβληµα στην κυβέρνηση σε µια «τόσο κρίσιµη περίοδο».

Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι άσχετες µε επίµονες διαρροές από το υπουργείο της κ.Μπιρµπίλη ότι η υπουργός «δεν πρόκειται να κάνει πίσω» και πως απορρίπτει τις αιτιάσεις των βουλευτών, οι οποίες θεωρεί ότι συνδέονται µε στενά µικροκοµµατικά οφέλη σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ.Μπιρµπίλη ανέλαβε τη δέσµευση να παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος, ώστε να καµφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόµµατος, οι οποίοι θεωρούν ότι, αν περάσει η ρύθµιση για την αύξηση του ορίου από τα 4 στρέµµατα, που είναι σήµερα, στα 10, θα εκµηδενιστεί η ούτως ή άλλως περιορισµένη από την ύφεση οικοδοµική δραστηριότητα.

Παρά τις επίµονες προσπάθειες, δεν έγινε γνωστό τι θα περιλαµβάνουν οι εναλλακτικές προτάσεις της κ.Μπιρµπίλη και ειδικότερα αν αντί του ορίου των 10 στρεµµάτων σχεδιάζει να τα µειώσει σε 6 ή 8.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook