Μια γυναίκα 24 ετών έχασε τη ζωή της. Η άτυχη νεαρή οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, όταν περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητό της, κατέβαλαν προσπάθειες να την απεγκλωβίσουν. Η κοπέλα στην συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της.

Στη διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έγινε προσπάθεια ανάταξης χωρίς αποτέλεσμα και στο Σισμανόγλειο διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η κοπέλα έπαθε σοκ και υπέστη ανακοπή.

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα εξακριβώσει ο ιατροδικαστής.

  Reuters: Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση γυναίκας στο Χαλάνδρι

Οι εικόνες της διάσωσης μιας γυναίκας που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο της στο Χαλάνδρι, κάνουν τον γύρο του κόσμου. 

Οι διερχόμενοι έσπευσαν να βοηθήσουν την έντρομη γυναίκα που καλούσε για βοήθεια. Ο φακός του Πρακτορείου Reuters και συγκεκριμένα ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης, ήταν εκεί και κατέγραψε το συμβάν.

Όπως μετέδωσε το Reuters, \”η γυναίκα \”κόλλησε\” στη λάσπη και εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της. Διερχόμενοι περαστικοί, έσπευσαν αμέσως να την βοηθήσουν και την ανέσυραν λιπόθυμη από το αμάξι της\”.

Λόγω της δριμύτατης κακοκαιρίας σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Πάνω από 1.000 κλήσεις έχουν βομβαρδίσει το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ συνολικά, πάνω από 95 τόνοι νερού ανά στρέμμα έπεσαν στο λεκανοπέδιο.

Η σφοδρή καταιγίδα που αιφνιδίασε με τη διάρκεια της ξεπέρασε τα προγνωστικά των μετεωρολόγων που υπολόγιζαν ότι θα διαρκέσει 2-3 ώρες. Μάλιστα, η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή που σε πολλές περιοχές της Αττικής το ύψος της βροχής έφθασε τα 75 χιλιοστά.

Η σημερινή πλημμύρα που έπληξε την Αττική συγκρίνεται μάλιστα με εκείνη του 1961 αλλά και με εκείνη του 1977 από τους ειδικούς. Συγκεκριμένα, στις 6 Νοεμβρίου του 1961, καταγράφηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στην Αττική με χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού επί δέκα συνεχόμενες ώρες.

Δείτε τις δραματικές φωτογραφίες του Reuters:

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Κατέρρευσε κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα

Η νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει παλιό κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα, στην οδό Μαγνησίας 28.

Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν εάν στα χαλάσματα έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο.

\"\"
 

Έκλεισαν σταθμοί μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Η κυκλοφορία αποκαθίσταται στους δρόμους, παραμένουν όμως σοβαρά προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο ΗΣΑΠ (γραμμή 1) λειτουργεί από Πειραιά μέχρι Ταύρο και από Ομόνοια μέχρι Κηφισιά.

Σταμάτησαν τα δρομολόγια του Τραμ, ενώ στο Μετρό οι συρμοί δεν πραγματοποιούν στάση στο \”Μέγαρο Μουσικής\”.

Κανονικά, αλλά με χαμηλές ταχύτητες, κινούνται σε όλο το λεκανοπέδιο λεωφορεία και τρόλεϊ.

* Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε στην οδό Πειραιώς, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου και στην περιφερειακή του Αιγάλεω.

* Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία από Ποσειδώνος προς Συγγρού, στο ίδιο ύψος.

\"\"

\"\"

\"\"

Η Τροχαία και η Πυροσβεστική έτρεχαν από τα ξημερώματα στα σημεία όπου η κατάσταση λόγω της βροχής είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και υπήρχε ακόμα και ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στη λεωφόρο Καβάλας, όπου χρειάστηκε να επιστρατευθούν ακόμα και ιδιωτικοί γερανοί για να απομακρυνθούν τα ΙΧ που είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Στην Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, η ουρά των οχημάτων στο μποτιλιάρισμα έφτασε ακόμα και τα 10 χιλιόμετρα, από τον Κηφισό μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου.

Στον παλιό ιππόδρομο, στο Δέλτα Φαλήρου σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ για αρκετή ώρα είχε κλείσει ο δρόμος. Και η Πειραιώς όμως από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη είχε κλείσει, αποκλείοντας ουσιαστικά τον Πειραιά από την υπόλοιπη Αττική, καθώς ο μόνος δρόμος σύνδεσης ήταν η εθνική οδός, η οποία ήταν απροσπέλαστη. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο στην Πειραιώς το νερό είχε καλύψει δρόμο και πεζοδρόμιο.

Και στην περιφερειακή Υμηττού όμως οι οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι σε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα και η τροχαία αναγκάστηκε να στείλει τα αυτοκίνητα προς την Αττική Οδό, όπου τα διόδια είχαν σηκώσει τις μπάρες και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο.

news247.gr/iefimerida.gr/real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook