Το "πράσινο φως" πήραν τέσσερις μεγάλες επενδύσεις με προϋπολογισμό που ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ και θα προσφέρουν περισσότερες από 1.180 νέες θέσεις εργασίας, καθώς με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης εγκρίνεται η υπαγωγή τους στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο για τη χρηματοδότησή τους.

Ένα από τα τέσσερα μεγαλόπνοα επενδυτικά project πρόκειται να υλοποιηθεί στη Κρήτη, στο νομό Λασιθίου και αφορά την ίδρυση συνεδριακού κέντρου χωρητικότητας 700 θέσεων, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει ανατεθεί στην τουριστική εταιρείας Ηλιος ΑΕ αναμένεται να δημιουργηθούν 488 νέες θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη επένδυση αφορά την εταιρεία Kavala Float Glass ΑΕ και περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙΠΕ Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εργοστάσιο πρόκειται να απασχοληθούν 195 εργαζόμενοι και η δυναμικότητα παραγωγής του θα ανέρχεται σε 186.500 τόνους υαλοπινάκων ετησίως.

Η τρίτη επένδυση είναι της εταιρείας Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ. Η επένδυση αυτή αφορά την ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας και την κατασκευή πίστας αγώνων αυτοκίνητων 4.880 μέτρων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 94,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 497 θέσεις εργασίας.

Τέλος, στον νέο επενδυτικό νόμο περιλαμβάνονται διατάξεις που τροποποιούν τους όρους χρηματοδότησης της επένδυσης Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας, ώστε να κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων 769 κλινών και συνεδριακό κέντρο 1.175 θέσεων, καθώς και ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 1.114 κλινών, στη θέση ΠΟΤΑ Ρωμανού Μεσσηνίας.