Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση εναντίον φοιτητών και σπουδαστών που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) από μέλος της Χρυσής Αυγής, έξω από το 1ο Λύκειο Ρεθύμνου, την Τετάρτη το πρωί, ανήμερα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, εξέδωσε η γραμματεία του ΜΑΣ Ρεθύμνου.

Το γεγονός, όπως αναφέρουν συζητιέται σε όλους τους Συλλόγους Φοιτητών και Σπουδαστών του Ρεθύμνου, καθώς και σε σωματεία, ενώ ήδη το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Ρεθύμνου την έχει εγκρίνει ομόφωνα.

Ολόκληρη η καταγγελία της Γραμματείας Ρεθύμνου του ΜΑΣ σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, έξω από το 1ο Λύκειο του Ρεθύμνου, από γνωστό τραμπούκο χρυσαυγίτη, επειδή καλούσαν τους μαθητές να κατέβουν στο δρόμο και στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο.

Με εκφράσεις που θα ζήλευαν τα πιο μαύρα τσιράκια των αφεντικών, μιλούσε εξ' ονόματος των μαθητών του σχολείου, χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση μαζί τους, προκαλώντας τη χλεύη σε όλους όσοι ήταν μπροστά και άκουγαν ότι φταίνε για την ανεργία που υπάρχει, ή ότι όποιος αγωνίζεται και κατεβαίνει στο δρόμο είναι τεμπέλης. Την απάντησή του την πήρε από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου οι οποίοι έπαιρναν μαζικά τις προκηρύξεις ανεπηρέαστοι από την προσπάθεια τρομοκράτησής τους.

Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος, εχθροί κάθε εργάτη-φοιτητή-μαθητή που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα οι αγώνες για τα λαϊκά συμφέροντα, τους δημιουργεί ρίγος οποιαδήποτε προσπάθεια συντονισμού εργαζόμενων, μαθητών, φοιτητών, αγροτών για την αντιμετώπιση της βάρβαρης πολιτικής.

Ο λαός μας έχει μνήμη και θυμάται.

Κάθε αγωνιστής, κάθε ριζοσπάστης, η αγωνιζόμενη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα απότέτοιες ενέργειες οι οποίες δεν θα μένουν αναπάντητες.

Θα πάρουν την απάντησή τους από το μαζικό οργανωμένο κίνημα. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, χωρίς να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους.

Κανείς δεν μπόρεσε ποτέ και δεν θα μπορέσει να φιμώσει και να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα».