Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το ίδρυμα Heinrich-Boll των Γερμανών Πρασίνων με θέμα \”Η Ελλάδα στην κρίση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;\”, στην οποία ήταν ομιλητές ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ανέβηκε στο βήμα μια νεαρή, μέλος της οργάνωσης \”Real Democracy Now\” του Βερολίνου, η οποία \”επιτέθηκε\” στον πρώην πρωθυπουργό.

\”Είναι ιδιαιτέρως προβληματικό να καλείτε εδώ τον κ. Σημίτη, για να μας δείξει πού πάει η Ελλάδα\” δήλωσε στην αρχή, ενώ σε έντονο ύφος τον κατηγόρησε ότι η θητεία του ως πρωθυπουργός είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της διαφθοράς. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στους κ.κ. Τσουκάτο και Μαντέλη.

\”Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός\”, συνέχισε η ίδια κοπέλα, \”η διαφθορά έφθασε σε πρωτοφανή επίπεδα. Ο στενότερος του συνεργάτης Θεόδωρος Τσουκάτος και ο υπουργός Τάσος Μαντέλης παραδέχθηκαν ότι πήραν χρήματα από τη Siemens.

 Η γερμανική δικαιοσύνη φωτογραφίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας (σ.σ.: Άκη Τσοχατζόπουλο) ως αποδέκτη μαύρου πολιτικού χρήματος από την Ferrostahl. O Σημίτης ταυτίστηκε με το όραμα της \”ισχυρής Ελλάδας\”. Γι\’ αυτή την ισχυρή Ελλάδα θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός.

Ο ίδιος λαός καλείται να πληρώσει σήμερα για την κατάρρευση αυτού του οράματος. Ταυτίστηκε με την είσοδο της Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την ίδια Ευρωζώνη την οποία αμφισβητεί τόσο έντονα σήμερα: την Ευρωζώνη της κρίσης\”. Τέλος, κάλεσε τον Κώστα Σημίτη να \”αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να αποσυρθεί\”.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έγινε στις 23 Ιανουαρίου, ενώ το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα υποτιτλισμένο, από την ομάδα του \”Real Democracy Now Berlin\”.

Ο κ. Σημίτης δεν θέλησε πάντως να σχολιάσει την παρέμβαση της ομάδα \”Real Democracy\”.

Στην ομιλία του επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας στη ΝΔ που διαδέχθηκε την κυβέρνηση του και καταλόγισε ανεπάρκεια σε όσους διαπραγματεύτηκαν τους όρους του Μνημονίου.

Παράλληλα, τόνισε πως οι στόχοι του Μνημονίου θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί, αν λαμβανόταν υπόψη εκ των προτέρων η συνεχής αλλαγή των ευρύτερων παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων.

realdemocracynowberlin

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook