Tην Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Εμπορο-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανιών, (4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Ερευνητών και Επιχειρηματιών με θέμα την Έρευνα και Καινοτομία στον Τουρισμό, Γεωργία, Περιβάλλον, Ενέργεια και Πληροφορική.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους παρακάτω φορείς:
• Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων,
• Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων
• Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Κρήτης
• Πολυτεχνείο Κρήτης – Εργαστήριο Συστημάτων Χρημ/κής Διοίκησης και το
• ΤΕΙ Κρήτης – Τομέας Ανανεώσιμων Ενεργειακών Πόρων.

Η συνάντηση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου ‘Ενθάρρυνση και Υποστήριξη Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων για Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) στη Βιομηχανία /R&D Industry, (MED 2007-13), το οποίο επιχειρεί μέσα από μια σειρά δράσεων να συμβάλλει στην επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών – ερευνητικών ιδρυμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο συγκεκριμένο έργο η Ελλάδα εκπροσωπείται από το ΜΑΙΧ.

Στόχος της συνάντησης είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να τύχουν επιχειρηματικής αξιοποίησης και να συμβάλουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς Γεωργία, Περιβάλλον, Ενέργεια, Τουρισμό και Πληροφορική, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας που διεξήχθη στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook