Τις «πρώτες ενδείξεις ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού αποδίδουν» και ήδη αρχίζει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη που αποτελεί, «το πραγματικό ‘νόμισμα’ για την οικονομία», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Βίλχελμ Μόλτερερ.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ» σημειώνει πως «εάν υπάρχει εμπιστοσύνη στους κανόνες και μελλοντική προοπτική και εάν συνεχίζει να υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η ευρωπαϊκή πολιτική είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τότε θα επιστρέψουν και οι επενδύσεις, καθώς χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχουν επενδύσεις».

Ο κ. Μόλτερερ επισημαίνει πως η ΕΤΕπ διαθέτει καλά προγράμματα στην Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα Ταμείο Εγγυήσεων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις ως πιλοτικό πρόγραμμα για τις εξαγωγικές δραστηριότητες.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ παραδέχεται πως μέσα στα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν αρκετές επενδύσεις, διότι, όπως σημειώνει, εάν είχαν γίνει, δεν θα υπήρχε η οικονομική κρίση και θα πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικά προσεκτικός ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη που οδήγησαν στην κρίση.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook