Την βαθιά ριζωμένη παράδοση με τις πολυέξοδες γαμήλιες τελετές εγκαταλείπουν σιγά-σιγά οι Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι πολυτελείς γάμοι που τελούσαν στα γραφικά ελληνικά παρεκκλήσια αποτελούν παρελθόν για τους Έλληνες αφού δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά.

Σε δηλώσεις της στο Reuters η 28χρονη Ναυσικά Κουτροκόη, αναφέρει ότι το να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της σε εκκλησία, ήταν πολύ δύσκολο και χρειάστηκε να κάνει πολλές θυσίες και να κόψει πολλά έξοδα.

Το Reuters, επικαλούμενο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη μείωση των γάμων, σχολιάζει το γεγονός της ραγδαίας αύξησης των πολιτικών γάμων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ζευγαριών που τέλεσαν θρησκευτικό γάμο το 2011 έφθασε τα 28.000, ενώ το 2008 ο αριθμός ανήλθε στα 40.000. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι πολλαπλασιάστηκαν οι πολιτικοί γάμοι, καθώς αυξήθηκαν στις 26.000 του 2011 σε σχέση με τους 8.000 του 2008.

Η συνεχιζόμενη ύφεση έχει μία ακόμη επίδραση… στις κηδείες. Ένα μυστήριο που οι Έλληνες τελούν ευλαβικά και παραδοσιακά είχαν πάντα τα χρήματα για να κηδεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ορισμένες οικογένειες δεν συλλέγουν τους νεκρούς τους γιατί δεν αντέχουν τα έξοδα κηδείας.

Σημειώνεται, πάντως, στο δημοσίευμα ότι οι δημοτικές αρχές έχουν μειώσει αρκετά το κόστος σε πολλά κοιμητήρια της Αθήνας.

«Οι άνθρωποι δεν έχουν πια τα χρήματα ή δεν ξοδεύουν όπως συνήθιζαν και οι Έλληνες είναι συνήθως άνθρωποι που φροντίζουν ιδιαίτερα τους νεκρούς τους», λέει ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Βασίλης Τράνου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook