Αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των κανόνων διαφάνειας και αξιοπιστίας των διαδικασιών για την εκλογή των περίπου 2.000 συνέδρων, την Κυριακή, στις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, απευθύνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, Γιάννης Σουλαδάκης.

Σε επιστολή του προς τις εφορευτικές επιτροπές, αφού παραθέτει τις προϋποθέσεις για την διασφάλιση της γνησιότητας της ψήφου που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σουλαδάκης, τονίζει ότι σε περίπτωση διπλοψηφίας, όλα τα ονόματα όσων ψηφίσουν, θα καταχωρηθούν σε ενιαία βάση δεδομένων, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος και η τυχόν ανεύρεση τέτοιων περιπτώσεων θα έχει ως αποτέλεσμα πέραν της ακύρωσης των διαδικασιών, την ανάρτηση των ονομάτων στο διαδίκτυο, τη διαγραφή των υπευθύνων από μέλη του ΠΑΣΟΚ και την πιθανότητα νομικών επιπτώσεων για πλαστογραφία.

Νωρίτερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται «μπροστά στο πιο κρίσιμο Συνέδριο στην ιστορία του» και για το λόγο αυτό «είναι αυτονόητο, ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε για την καλύτερη προετοιμασία, οργάνωση και αξιοπιστία των εκλογικών διαδικασιών με βάση το καταστατικό μας».

Με βάση τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα αλλά και με κάποιες άλλες που του κοινοποιήθηκαν προφορικά, ο κ.Καρχιμάκης ρωτά τον κ.Βενιζέλο «αν υπάρχει μηχανισμός διασφάλισης – και ποιος είναι αυτός – ότι κάθε μέλος θα ψηφίσει μόνο μία φορά, σε μία οργάνωση, όπως επιβάλλουν οι κανόνες τις δημοκρατίας σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες». Διαφορετικά ο ίδιος σχολιάζει ότι εάν δεν δοθεί αξιόπιστη απάντηση σημαίνει ότι θα υπάρξει «πιθανή νοθεία».
Απαντώντας στον κ.Καρχιμάκη, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ διαβεβαιώνει ότι η Επιτροπή Καταστατικού εξαντλεί κάθε δυνατότητα για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας των διαδικασιών για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Στην επιστολή του προς τον κ. Καρχιμάκη, ο κ. Σουλαδάκης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Καρχιμάκης γνωρίζει τις εγκυκλίους και τις οδηγίες που έχει εκδώσει η ΕΚΑΠ και ότι για την εφαρμογή τους εργάζεται.
Επιπλέον αναφέρει ότι η ΕΚΑΠ προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και προσθέτει: «Όμως είναι πολύ χρήσιμο στην σημερινή κρίσιμη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ, να προσφέρεις την μεγάλη εμπειρία που διαθέτεις στη «διασφάλιση» «καθαρών» και διαφανών διαδικασιών». Και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση η ΕΚΑΠ είναι πρόθυμη να τις δεχτεί».

Η Επιστολή Σουλαδάκη
«Σύντροφοι, την Κυριακή 24/2/2013 προχωρούμε στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων για το 9ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως και για το Συνέδριο της Νεολαίας.
Η Ε.ΚΑ.Π. είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει όλους τους κανόνες διαφάνειας και αξιοπιστίας των διαδικασιών.
Όπως μέχρι σήμερα τα πάντα έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο έτσι ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση και να κρίνουν τα πάντα, έτσι θα συνεχιστεί μέχρι τέλους η διαδικασία. Επαναλαμβάνεται:
1. Όλοι οι αριστείνδην σύνεδροι προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου πρέπει να έχουν ψηφίσει στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων της 24ης Φεβρουαρίου 2013
2. Για τη διασφάλιση της γνησιότητας της ψήφου, όλοι όσοι ψηφίσουν ή ψηφισθούν θα πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί ότι είναι όλοι μέλη ΠΑ.ΣΟ.Κ.
3. Τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψηφίζουν στις κάλπες των Δήμων:
I. κατοικίας ή
II. που έχουν επαγγελματική έδρα ή
III. που ψηφίζουν στις Βουλευτικές εκλογές
4. Στη ψηφοφορία θα τηρούνται απόλυτα τα απογραφικά στοιχεία που προβλέπονται στο σχετικό έντυπο (δηλαδή στην κατάσταση ψηφισάντων)
5. Εάν επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η παραβίαση της διαδικασίας με πρόθεση νόθευσης της διαδικασίας, τότε θα ακυρώνεται το αποτέλεσμα και τα ονόματα των εμπλεκομένων αναρτώνται στο διαδίκτυο και διαγράφονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
6. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις διπλοψηφίας κλπ. όλα τα ονόματα όσων ψηφίσουν θα καταχωρηθούν σε ενιαία βάση δεδομένων, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος και η τυχόν ανεύρεση τέτοιων περιπτώσεων θα έχει ως αποτέλεσμα πέραν της ακύρωσης των διαδικασιών, την ανάρτηση των ονομάτων στο διαδίκτυο, τη διαγραφή των υπευθύνων από μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ πέρα των πιθανών νομικών συνεπειών της πλαστογραφίας».

Το 9ο συνέδριο σε αριθμούς
Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα και τα αριθμητικά δεδομένα του 9ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί τελικά την 1η Μαρτίου, ειδικότερα αναφορικά με την εκλογή συνέδρων την προσεχή Κυριακή, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία αυτά «προοιωνίζονται την επιτυχία του Συνεδρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν:
• 4.000 τουλάχιστον θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
• 3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή)
• 1.500 τουλάχιστον οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
• 700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
• 40-45.000 τουλάχιστον μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή
• 250 εκδηλώσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ
• 500 συνελεύσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ
Στο Συνέδριο θα κληθούν, εξ άλλου, να στείλουν αντιπροσωπείες, στην έναρξη, «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» που εκπροσωπούνται στη Βουλή.


ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook