Έκθεση με τίτλο :  “ Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση “  οργανώνεται στην Αθήνα  από τις 24 έως 27 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Φάληρο.

Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα :  της Παγκρήτιας Ένωσης, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Χανίων, του Δήμου Ρεθύμνης και Δήμου Λασιθίου , των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Λασιθίου,του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.

Επίσης το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα των παρακάτω διμερών Επιμελητηρίων: Ελληνοκινεζικού,  Ελληνορωσικού, Ελληνοϊταλικού, Ελληνογερµανικού, Ελληνοβραζιλιανού, Ελληνοκαναδικού,

Αραβοελληνικού  και της Ελληνοσερβικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Ένωσης.

Η έκθεση θα είναι μικτή, εμπορική και κοινού, µε ιδιαίτερη έμφαση στις Business to Business επαφές ανάμεσα σε Κρήτες επιχειρηματίες και εταιρείες της ημεδαπής και της αλλοδαπής και θα καλύπτει έκταση 3.700 τ.μ..

H έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε ένα ενιαίο χώρο, σε δυο τμήματα, ένα τμήμα προσβάσιμο για όλους τους επισκέπτες και ένα μόνο για τους επαγγελματίες.

 Στη Μεγάλη Συνάντηση θα δώσουν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Το μεγάλο αυτό γεγονός, εκτός από το εμπορικό του μέρος, θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι µε την στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραμματίζονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης µε την Ελλάδα, τη συμβολή της στην οικονομία και στον πολιτισμό. Καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Επίσης προγραμματίζονται  εκδηλώσεις για τον τουρισμό, την γευσιγνωσία και τα κρητικά προϊόντα.

Η μεγάλη αυτή έκθεση αποτελεί την εγγύηση για την ανάπτυξη των εμπορικών επαφών των εταιρειών που θα συμμετέχουν, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης των υπηρεσιών και προϊόντων τους σε επισκέπτες, εκθέτες, διανομείς, κ.λ.π.

Η έκθεση θα προσελκύσει εμπορικούς επισκέπτες αλλά και το ευρύ κοινό.

Στόχος είναι  η ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών και η επαφή του συνόλου των επισκεπτών µε τα κρητικά προϊόντα, τις παραδοσιακές γεύσεις και τις υπηρεσίες τουρισμού.