Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων που την στηρίζουν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση του κόμματός του στη Λαμία.

Σχολιάζοντας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την έκθεση του ΔΝΤ περί επίτευξης του στόχου κατά 50% μέχρι τώρα, είπε: «δηλαδή ο στόχος της εξαθλίωσης της χώρας και των πολιτών, της παραγωγής και της ανάπτυξης έχει επιτευχθεί μόνο κατά 50%».

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον υπουργό οικονομικών Ι. Στουρνάρα τον οποίο κατηγόρησε για «εμπαιγμό του ελληνικού λαού» λέγοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ το 2010 μας έλεγε ότι πρέπει να ψηφίσουμε το μνημόνιο προκειμένου να μπούμε στην ανάπτυξη στο τέλος του 2012».

Και συνέχισε: «Στην αναθεώρηση του μνημονίου μας μιλάνε για το τέλος του 2014, με την ανεργία να ξεπερνά το 30%. Εγώ ρωτάω το 30% του ελληνικού λαού μέχρι το τέλος των 2014 πώς θα ζήσει κύριοι της κυβέρνησης και της τρόικας; Πώς θα ζήσουν τα παιδιά του ανέργου που δεν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να θρέψει την οικογένειά του;».

Ο Πάνος Καμμένος αμφισβήτησε όμως και αυτές τις δεσμεύσεις τονίζοντας πώς «πάλι δεν λένε την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να πάμε έτσι μέχρι το 2040». Επανέφερε στο προσκήνιο τις δηλώσεις του κ. Μέργου τονίζοντας πως «αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι κάτι νέο. Το έχουν υπογράψει. Έχουν βάλει την προσωπική τους υπογραφή ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος» και μάλιστα εκτίμησε πως «είναι αυτό που λέει: ότι ο βασικός μισθός πρέπει να πέσει στα επίπεδα της Πορτογαλίας και πιο κάτω. Δηλαδή στα 400 ευρώ και καλύτερα λέει μέσα στα 350 ευρώ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός της εξαθλίωσης».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προέβλεψε πως «σε λίγο καιρό οι εισπρακτικές εταιρείες θα αναλάβουν να εισπράττουν φόρους και χαράτσια που δεν μπορεί κανείς να πληρώσει».

«Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης», κατέληξε ο κ. Καμμένος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «η γιαγιά μου που ήταν από το Γαλαξίδι έλεγε ότι "αν δεν κλοτσήσει ο γάιδαρος δεν τον ξεφορτώνω". Είναι ώρα να κλοτσήσει ο γάιδαρος. Και γάιδαρος είναι ο ελληνικός λαός που πρέπει να ξεφορτωθεί αυτή τη στιγμή, μια ξένη χούντα και μια συγκυβέρνηση που ακολουθεί πιστά τις εντολές της και που έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια στην απόγνωση και έχει φέρει τις εισπρακτικές εταιρείες στα σπίτια των νοικοκυραίων».

 

real.gr