Την πρόθεσή του το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει καθαρή αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα ως εκφραστής της Κεντροαριστεράς και ως ένα κόμμα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό και εθνικά υπεύθυνο, εκφράζει ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος.

Λίγες μέρες πριν το 9ο Τακτικό Συνέδριο, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Βενιζέλος προχωρεί σε σαφές άνοιγμα στην «κοινωνική και εκλογική βάση» του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι έδωσε μια συγκυριακή ψήφο στις περασμένες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.

«Η κριτική μας για τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά μια κοινωνική βάση η οποία ψάχνει τον προσανατολισμό της μετά το σοκ που υπέστη λόγω κρίσης η ελληνική κοινωνία» τονίζει, επισημαίνοντας πως κεντροαριστερά σημαίνει υπευθυνότητα και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός, μέσα στην προοπτική μιας Ευρώπης προοδευτικής και όχι συντηρητικής.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις λύσεις για τους ανέργους και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ξεκαθαρίζει πως «ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία αντέχουν πρόσθετα δημοσιονομικά και εισοδηματικά μέτρα».

 

in.gr