Συγκέντρωση στα αστυνομικά τμήματα του Πολυγύρου και της Ιερισσού από κάτοικους της Χαλκιδικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές πολιτών με αφορμή την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δύο άτομα προσήχθησαν το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Ο Βασίλης Τζιμούρτος, ένας από τους δικηγόρους των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι στις 6 το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Πολυγύρου μία 30χρονη, στις 10 προσήχθη ο σύζυγός της και το μεσημέρι προσήχθη και μία φίλη του ζεύγους που πήγε να τους αναζητήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιμούρτο οι προσαχθέντες παρέμεναν στην Ασφάλεια Πολυγύρου μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς να επιτρέπεται στους δικηγόρους να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής θα συνεχίσουν και την Κυριακή τις κινητοποιήσεις, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης θα δώσουν το «παρών» και κάτοικοι της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

 

in.gr