Το πρώτο Harlem Shake της Αθήνας διοργανώθηκε από την ομάδα Stunnerz productions (stunnerz.gr) έξω από τον σταθμό του Θησείου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 άτομα. Και μιλάμε για ένα event που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και μέσω κοινωνικών δικτύων.

Οι φωτογραφίες από το Αθηναϊκό Shake θα ανέβουν στο instagram με hashtag: #instagreece_harlemshake.

Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως, και το κέντρο της συμπρωτεύουσας παραδόθηκε στους ρυθμούς του επίμαχου τραγουδιού. Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς φόρεσαν ότι πιο τρελό βρήκαν και συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο "διαταράσσοντας" τη μεσημεριανή ηρεμία της πόλης.

Δείτε βίντεο από το Θησείο (εν αναμονή της τελικής εκδοχής):Για την ιστορία, το "The Harlem Shake Song" δημιουργήθηκε από τον συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής, Baauer. Ένα τυπικό video "Harlem Shake" αρχίζει, με ένα άτομο - κεντρικό πρωταγωνιστή, το οποίο φοράει μια μάσκα στο κεφάλι (ή κράνος), και αρχίζει να κουνιέται ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι, αρχικά είναι αδιάφοροι και ασχολούνται με τις καθημερινές τους δουλειές.

Ιδού ένα από τα πρώτα βίντεο, απ' όπου και ξεκίνησε και ο διαδικτυακός βομβαρδισμός με κρανοφόρους και μασκαρεμένους χορευτές:
Με το που ακούγεται η ατάκα "do the harlem shake" στο τραγούδι, παίζει μοντάζ και περνάμε σε μια σκηνή όπου χορεύουν όλοι ταυτόχρονα. Ο καθένας κάνοντας τη δική του χορογραφία, αυτοσχεδιάζοντας.


news247.gr