Τελευταία ενημέρωση 20:04

Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις φυλακές Τρικάλων, όταν ελικόπτερο με τέσσερις επιβαίνοντες (δύο ελληνικής και δύο αλβανικής καταγωγής) επιχείρησε να προσεγγίσει την α΄ πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος προκειμένου να βοηθήσει τον Παναγιώτη Βλαστό να αποδράσει.

Μία λάθος κίνηση από τον πιλότο και η αστραπιαία αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι πυροβόλησαν κατά του ελικοπτέρου (μπλε χρώματος), απέτρεψαν την τελευταία στιγμή την απόδραση, με τον Π. Βλαστό και τον τεχνικό του οχήματος να τραυματίζονται σοβαρά.

Λίγα λεπτά πριν από τις 17.00, και το ελικόπτερο προσεγγίζει τον χώρο ώστε να παραλάβει τον βαρυποινίτη, σύμφωνα με σχέδιο που θύμιζε τις γνωστές αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το ελικόπτερο πετούσε επί μισή ώρα πάνω από τις φυλακές και με έναν γάντζο προσπαθούσε να ξηλώσει την ηλεκτρική περίφραξη του σωφρονιστικού καταστήματος, προκειμένου ο κρατούμενος να καταφέρει να σκαρφαλώσει και να επιβιβαστεί στο όχημα.

Αμέσως η αστυνομική φρουρά άρχισε να πυροβολεί, ενώ η ανεμόσκαλα μπερδεύτηκε στο συρματόπλεγμα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να προσγειωθεί στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Στην προσπάθειά του να ανέβει στην ανεμόσκαλα, ο Π. Βλαστός έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά, ο δε τεχνικός του ελικοπτέρου φέρει τραύματα στο χέρι από σφαίρα και αυτήν τη στιγμή χειρουργείται στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δεν υπέστησαν σωματική βλάβη και συνελήφθησαν από αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για σχέδιο απόδρασης και για αυτόν τον λόγο ενίσχυσαν τις βάρδιες στις σκοπιές και τοποθέτησαν υψηλότερα συρματοπλέγματα στον περιβάλλοντα χώρο των φυλακών.

Το ελικόπτερο της εταιρείας AirLift απογειώθηκε από τον Ασπρόπυργο (με τον πιλότο και τον τεχνικό) και στο Πήλιο επιβιβάστηκαν ακόμη δύο άτομα (ένας ελληνικής και ένας αλβανικής καταγωγής). Το ελικόπτερο είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι επιβαίνοντες ανάγκασαν τον πιλότο και τον τεχνικό να δηλώσουν βλάβη στον Πύργο Ελέγχου, ενημερώνοντας ότι θα προσγειώνονταν στη Λάρισα.

Ο Παναγιώτης Βλαστός που κρατείται για την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου, είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011, οπότε και είχε κρατήσει ομήρους.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο μετά τα εγχειρήματα του Β. Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι, το 2006 και το 2009 αντίστοιχα.

Αυτήν τη στιγμή επικρατεί κινητικότητα και έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι στο σημείο έχει σπεύσει και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ενώ η όλη αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων ταξίαρχο Γιώργο Σουγλιέρη.

Η επίσημη ενημέρωση που υπάρχει από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Στις 16.45 ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα προσέγγισε τις φυλακές Τρικάλων. Οι αστυνομικοί και οι φύλακες δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο τα οποία ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να το εξαναγκάσουν να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές. Οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν».

(Με πληροφορίες απο zougla.gr – trikalanews.gr – trikalaola.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook