Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τον Φεβρουάριο 2013 στο Ηράκλειο Κρήτης το 3ο «Σχολείο Βασικών Γνώσεων Διασώστη» της ΕΟΔ-Ηρακλείου.

Η εκπαίδευση των νέων διασωστών ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη. Η πρώτη ενότητα αφορούσε στην Ορεινή Διάσωση , στις Τηλεπικοινωνίες και στα Στοιχεία Μετεωρολογίας.

Ακολούθησε η εκπαίδευση στο Υγρό Στοιχείο και στην Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, όπου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι εκπαιδευόμενοι ανταποκρίθηκαν στο ακέραιο στην απαιτητική εκπαίδευση.

Η τελική ενότητα αφορούσε στις Πρώτες Βοήθειες, και το Σχολείο ολοκληρώθηκε με γραπτές και πρακτικές εξετάσεις.

Η ΕΟΔ-Ηρακλείου καλωσορίζει τα νέα μέλη και ευχαριστεί θερμά τους Εκπαιδευτές για τη μετάγγιση της γνώσης και της εμπειρίας τους.

Ευχαριστεί επίσης τους ανθρώπους οι οποίοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του Σχολείου με την ευγενική προσφορά τους:

• στον επιχειρηματία κ. Οικονόμου Γιάννη και το ξενοδοχείο GALAXY HOTEL IRAKLIO για την χορηγία της διαμονής των Εκπαιδευτών Διασωστών της Κεντρικής Διοίκησης, καθώς και για κάθε διευκόλυνση που πρόθυμα παρείχε, σε όλη τη διάρκεια του Σχολείου.

• στο Τ.Ε.Ι Κρήτης και στον Πρόεδρό του κ. Καπετανάκη, που ακόμα μια φορά παραχώρησε χώρο του Ιδρύματος για την πραγματοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων

• στον Δήμο Μαλεβιζίου για την παραχώρηση κτηρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook