Δύο 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις κήρυξαν, από την ερχόμενη Πέμπτη 7/4 έως και την Κυριακή 10/4 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και άλλα σωματεία δημοσιογράφων και εργαζομένων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πάντως η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) για τις ίδιες ημέρες κήρυξε καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας.

Η ΠΟΕΣΥ

« Τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ο.Ε.ΣΥ., της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., της Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ., της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, μπροστά στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων πανελλαδικών απεργιών από 6.00 πμ της Πέμπτης, 7 Απριλίου, έως 6.00 πμ του Σαββάτου, 9 Απριλίου, και από 6.00 πμ του Σαββάτου, 9 Απριλίου, έως 6.00 πμ της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και τυπογράφων στα Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε., στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο και τις βιομηχανίες χάρτου.

Ζητώντας: Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ. Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών. Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις. Να μη γίνουν απολύσεις. Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων. Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, μετά την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την Ομοσπονδία μας (ΠΟΕΣΥ), εκφράζοντας την συμπαράστασή του στις αδελφές Ενώσεις Συντακτών που ζητούν την επίλυση σοβαρότατων προβλημάτων του δημοσιογραφικού κόσμου, προκηρύσσει 2ωρες στάσεις εργασίας από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 Απριλίου .

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 8πμ-10πμ σε όλα τα ΜΜΕ της επικράτειας της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 10πμ-12μ.
Το Σάββατο 9 Απριλίου 5μμ-7μμ.
Την Κυριακή 10 Απριλίου 5μμ-7μμ.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ στηρίζει και υπερασπίζεται πάντα τους αγώνες του Κλάδου για καλύτερες συνθήκες εργασίας, και αναβάθμιση του χώρου.

Θεωρώντας, ωστόσο, ότι οι Ενώσεις Ιδιοκτητών θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα της τελευταίας συνάντησης, με τις Ενώσεις Συντακτών – αυτή την κρίσιμη περίοδο – και θα προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook