Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης ζητούν οι ελληνικές τράπεζες και θα θέσουν το ζήτημα εντός της εβδομάδας σε  συναντήσεις με στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συναντήσεις των διοικήσεων των τραπεζών με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη οι ελεγκτές θα έχουν συνεργασίες με τις διοικήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να ζητήσουν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης και να θέσουν επί τάπητος το θέμα παράτασης, καθώς τεχνικά και μόνον είναι αδύνατον οι αυξήσεις κεφαλαίου να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου.

Εξάλλου, την εκτίμηση ότι απαιτούνται πρόσθετες πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση της αναδιάταξης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει επαρκώς την αγορά εκφράζουν στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζήτησαν προ ημερών από τις Διοικήσεις των Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις κεφαλαίου εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται στο Μνημόνιο, δηλαδή μέχρι το τέλος Απριλίου.

Οι επιστολές είναι τυπικού χαρακτήρα και δεν καθορίζουν τις τελικές αποφάσεις της τρόικας για το ζήτημα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook