Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, ο ιδιοκτήτης του Ισραηλινού Τουριστικού Γραφείου OFEK, κ. Moshe Avisar, ο οποίος ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει, για την προσεχή περίοδο, την έναρξη δραστηριοτήτων του Γραφείου στον τόπο μας, με απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ στα Χανιά.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα μακράς προσπάθειας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την προσέλκυση τουρισμού από την Ισραηλινή αγορά.

Η παλιά ιστορία και παρουσία της Εβραϊκής Κοινότητας και του εβραϊκού στοιχείου στην πόλη μας αποτελούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο μαζί με τις άλλες ομορφιές της περιοχής, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Avisar είπε στον κ. Βουλγαράκη, ότι είχε και πριν από έντεκα χρόνια δραστηριοποιηθεί στα Χανιά, και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τον τόπο μας, τον οποίο θεωρεί σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Η Εταιρεία OFEK ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα της αρμοδιότητάς του, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε ο κ. Βουλγαράκης με την υπόσχεση κάθε δυνατής στήριξης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Avisar για την στήριξη και συμβολή του στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, που τόσο τις χρειάζεται ο τόπος στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα.