Περισσότερες από 500 γυναίκες του Δήμου Ιεράπετρας εξετάστηκαν δωρεάν στο πλαίσιο πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας που εξελίχθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Δήμο Ιεράπετρας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και της προαγωγής της υγείας των δημοτών, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας του οποίου είναι μέλος, συμμετείχε στο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ μέτρησης οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας με σκοπό την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις έγιναν στο χώρο του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας, στα Φέρμα, στο Μύρτος , στο Δημοτικό Κατάστημα Μακρύ Γιαλού, στην Παχειά Άμμο και το Καββούσι, στις Μάλλες, στην Ανατολή και στο Δημαρχείο Ιεράπετρας.

Η εξέταση έγινε κυρίως γυναίκες άνω των 45 με 50 ετών και εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση, έχουν προβλήματα θυρεοειδούς, κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης και έχουν βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα γίνει εθελοντικά από τον ορθοπεδικό κ. Γιάννη Δελημπαλταδάκη και την παθολόγο κα Όλγα Σπηλιαρώτη.

«Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που στέφθηκε από επιτυχία όπως αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή των ενδιαφερομένων γυναικών του Δήμου μας. Εμείς συνεχίζουμε μαζί με το Εθνικό Διαδημοτικό δίκτυο Υγειών Πόλεων, μια σειρά από πρωτοβουλίες που συντελούν στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας στους Δημότες μας, ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική δυσπραγία προκαλεί τεράστια προβλήματα και απαιτείται η μέριμνα του Δήμου και στήριξη προς τους Δημότες μας, ειδικά για το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής», επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα: Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας, κα Χαλκιαδάκη Χρυσούλα και κα Κιουρανάκη Σταυρούλα, στο τηλέφωνο 28423 40342 και στη διεύθυνση Ομηρείας 8, 4ος όροφος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook